čtvrtek 8. prosince 2016

Vánoční Drážďany

Čauu!
Tak se mi letos poštěstilo a konečně jsem se dostala do Drážďan. Z důvodu, který hned objasním bohužel nemám moc fotek, ale čekejte zážitkový článek a pár tipů nejen na vánoční trhy.
Takže tím důvodem proč mám z Drážďan minimum fotek je protože... (nesmějte se) mi spadnul mobil do záchoda. Jo teď se tomu směju, protože mobil funguje úplně normálně, navíc prostě... ježiši komu může spadnout mobil do záchoda?! No mně. Takže sranda, akorát, že když jsem v Drážďanech vytáhla mobil a těšila jsem se až budu fotit, tak ten obraz byl zamlžený. To už mě humor přešel. Takže jsem pár fotek fotila přední kamerou nebo žadonila u kamarádek ať mi vyfotí tohle a támhleto.. Když jsem pak přijela domů mobil šel do rýže a ráno už fotil zase jako nový. 
takhle můj drahouš (ne)fotil
A teď už k samotným Drážďanům. Tohle město je moc krásné. Moc se mi líbily ty staronové domy, které byly vybudované po 2.světové válce, jelikož Drážďany byly komplet vybombardované. Jsou tedy přibližně 70 let staré, ale nepatří k nejstarším památkám. Každopádně je opravdu na co koukat, ta architektura je úchvatná. 

Přešli jsme starou výstavbu a šli se mrknout na Vánoční trhy, kde naštěstí! nebyl skoro žádný dav, protože jsme tam byli přes poledne (nesnáším hromady lidí). Z trhů na mý dýchala vánoční atmosféra úplně maximálně. Všude to tam nádherně vonělo, výzdoba taková vánočně hravá, že jsem ani nevěděla kam dřív koukat. Což byla jediná výhoda toho, že jsem prakticky neměla mobil... Mohla jsem se úplně soustředit na ty krásy okolo mě a nestarat se o to z jakého úhlu je vyfotím... To bylo na druhou stranu moc fajn. A v paměti to mám stejnak uložené.

Nejlepší, nejbožejší a prostě nejdokonalejší z těch trhů byly borůvky v čokoládě!!! Proboha to byl naprostý foodporn. Něco tak šíleně dobrého jsem snad ještě nejedla! Váhala jsem ještě mezi jahodami, ale ty mi přišly předražené a navíc jsem přes celé léto neměla borůvky, takže ty zvítězily. Nelitovala jsem. Chuť nepopsatelně, zatraceně dobrá! Takže jestli někdy budete mít možnost, tak rozhodně ochutnejte!

Jedním z dalších cílů byl známý Primark. Který tedy musím trochu zkritizovat. Byla to moje druhá návštěva Primarku a nevím jestli se zhoršil nebo jsem z něj byla poprvé až moc nadšená. Bylo to hadrů, že jsem ani nevěděla co vybrat.. A co si budeme povídat, ta kvalita taky nic extra. Ne úplně všeho tedy. No a lidí tam bylo taky milion. A ještě to byla samá čeština! Šílený. Ale tak ceny docela v pohodě, i když také jak u čeho.. Takže jsem z Primarku odcházela se svetrem, mikčou a dárkem pro mamču. Což snad ani nemá cenu fotit (navíc, jako by snad někoho zajímaly obyčejný hadry😃)

Jelikož jsem jela se školou tak jakožto zdravotnická škola jsme nemohli odjet bez návštěvy Muzea Hygieny, které bylo hlavním cílem. Muzeum bylo velmi zajímavé a měli jsme českého průvodce (s mojí němčinou se umím možná tak představit). Hlavní stálá výstava se týkala lidského těla, jak to funguje a tak dále. Moc pěkně udělané. Byly tam sály, v prvním byla výstava týkající se buňěk, tkání a pak to pokračovalo přes vývoj, smysly, mozek, sexualitu a pohybové ústrojí. Bylo to vážně super. 
buňka mě naprosto nadchla! ve zmenšené podobě super tahák..
Před odjezdem jsme si ještě skočily s kamarádkou do dětské výstavy, která byla také moc pěkně udělaná a byla hlavně na smysly, kde byly různé úkoly a tak dále. Také tam bylo zvětšené oko, ucho, jazyk a nos. To se mi moc líbilo, hlavně ten nos. Jak byl obrovský, tak jsem si vzpomněla jak hodně lidí o mně říká, že mám velký nos, takže jsem se u toho musela vyfotit. Dost jsme se u toho nasmály. Nejlepší je si ze svým nedostatků udělat srandu. Nikdo nejsme dokonalý. Někdo má velký nos, někdo velký zadek nebo třeba malá prsa. A nebo zakrslé palce. No nevadí, hlavní je brát to s humorem.
Chvilku jsem "hrála" na klávesy
můj nos je prostě až moc slavný
 A pár těch mých tipů na závěr:
  • nechoďte na záchod s mobilem!!! Vím co říkám! 
  • na vánoční trhy se opravdu teple oblečte
  • to taky nepíšu jen tak pro srandu, být jako sněhulák se vyplatí
  • trojitá vrsta může být pořád málo..
  • Jagertee je pěkně hnusný
  • ovoce v čokoládě výborný!
  • i u našich sousedů na trzích nenadávejte na lidi česky, z 80% budou rozumnět "po česku"
  • když jedete někam, kde to neznáte, předem si naplánujte trasu..
  • přepočítávejte si kolik utrácíte, ať pak nezíráte kolik jste utratili
  • nefoťte každou kravinu a užívejte si vánoční atmosféru :))
A co vy, už jste byli na vánočních trzích a kde? Nebo na to vůbec nejste? Váš názor napište do komentářů.
vaše Nikol 
(všech mých drahých) 💟

2 komentáře:

  1. V Drážďaněch jsem ještě nebyla, ale mám je na wishlistu, tak doufám, že se tam dostanu co nejdříve:)

    Jinak mobil mi taky jednou zahučel do záchodu a já ho pak ještě jako blbec oplachovala v umyvadle:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano, ty jsi taková cestovatelka ! :))
      Jejda :D no já v te chvíli také nevěděla co mám dělat ale 😂 Naštěstí jsem u sebe měla kamarádku, která mi toho chudáky začala sušit :D

      Vymazat

Děkuji vám za váš názor, okomentování blogu!♥

Co je štěstí a jak být šťastný?

Tak vás zdravím.. já vím, že jsem se zase dlouho neozvala, ale pro ty, kteří tak nějak pravidelně čtou můj blog, ví jak to teď mám.. a taky...